Rustdag :)
Door: Rens
Blijf op de hoogte en volg Rens
09 Januari 2010 | Portugal, Vila Real
Eindelijk rustdag, daar was ik wel aan toe! Vandaag lekker uitgeslapen en na een uurtje of 14 uiteindelijk toch maar rustig aan m'n bed uit. Op het balkon een beetje bruin wordend met een boekje, komt uiteindelijk het besef: Er moet nog van alles gebeuren! Tijd voor een lijstje dus. Taak 1 is het vinden van een afwasborstel, dat moet hier in het dorp toch niet moeilijk zijn. Eenmaal buiten, blijkt dat zaterdag hier een ware gezelligheidsdag is: Rommelmarkt op het plein, overal straatmuzikanten en hele families die gezamenlijk door het dorp wandelen (vrijwel geen touristen).
Een uur later kan taak 1 afgestreept worden en ben al druk bezig aan het tweede item op m'n lijstje: over het strand fietsen. Zal binnenkort wat foto's maken van het strand, appartement, dorp etc voor degenen die hier nog nooit zijn geweest. Een lunch op een terrasje later, wordt het tijd om boxjes te vinden zodat ik thuis muziek kan luisteren. In zo'n volgepropt winkeltje waar ze niets, maar eigenlijk ook alles verkopen, wordt ik onmiddelijk begroet met een “Hello, my friend, how are you!” (denk het accent er zelf even bij). De jongen achter de toonbank praat honderduit en vertelt, na mijn bevestiging dat ik Nederlander ben, dat zijn vriend Andre ook uit Nederland komt en vorig jaar 10 horloges bij hem heeft gekocht. Of ik die toevallig ken... Ondertussen doet ie de grootste moeite om de halve etalage af te breken om bij de speakers te komen die ik van buitenaf had zien liggen. Als alles weer op orde is gebracht, laat ie nog een ander paar zien, die weliswaar een tientje duurder zijn, maar wel veel beter geluid zouden geven. Snap niet echt waarom ie dan eerst zoveel moeite doet die andere te pakken. Na het afrekenen sta ik met het tasje in m'n handen en haalt einstein nog een derde paar boxjes achter de toonbank vandaan. Het waarom hiervan is me werkelijk een raadsel.
Eenmaal thuis, bekijk ik het doosje nog eens goed en zie daar met grote letters de 3 belangrijkste functionaliteiten van de boxen staan: een aan/uit-knop, een volumeknop en , lastbutnotleast, een lampje waaraan je kunt zien of de stroom het doet. Eenmaal aangesloten, blijkt dat alle drie de functies uitstekend werken: Het lampje brand, de aan/uit-knop werkt en met de volumeknop gaat de continue ruis van het apparaat inderdaad harder en zachter. Na enig puzzelen, blijkt dat je, als je alle draadjes voorzichtig neerlegt, 1 van de boxen op z'n kop zet, het volume van de boxen maximaal zet en dat van de ipod laag, je vaag wat muziek door het gebrom heen kunt horen. Nou ja, kan in ieder geval weer een taak afstrepen :).
10 Januari 2010 - 17:44
Marco:
Wat ben je toch ook een technisch kunstenaar! Maar kan je in ieder geval weer naar je Backstreet Boys luisteren ;) -
10 Januari 2010 - 19:06
Jelle:
Jij rusten, wij fartlekken in een besneeuwd bos waar de EvL te glad was om ook maar fatsoenlijk op te komen. En nee er waren geen zonnestralen die op de sneeuw weerkaatsde waardoor wij ook bruin werden. :) -
10 Januari 2010 - 20:59
Rik G:
Yo Ren
Bij het lezen van je verhalen verschijnt er toch wel een glimlach bij mij. enerzijds om wat van je te horen en anderzijds de humoristisch getinte verhalen die je schrijft. Leuk! Zoals je altijd zegt: neem minimaal 1 risico per dag. lukt dat een beetje?
Groet
RG
PS: jaloers op je, wat de zon betreft... -
11 Januari 2010 - 04:53
Jos:
Prettig te weten dat je nu muziek kan luisteren. Even 'n tip als er te veel ruis in zit kan je altijd nog besluiten om zelf wat te gaan zingen, check dan wel even of de buren niet thuis zijn.
groet paJos -
11 Januari 2010 - 09:01
Tim:
Ik leg je wel een keertje uit hoe je boxen aan moet sluiten. Na dit verhaal weet ik niet of je er wel aan toe was om helemaal alleen zo zelfstandig te gaan lopen doen in een ver land. Mail je nu even...
emmer