Week 3 - Reisverslag uit Vila Real, Portugal van Rens Groneschild - WaarBenJij.nu Week 3 - Reisverslag uit Vila Real, Portugal van Rens Groneschild - WaarBenJij.nu

Week 3

Door: Rens

Blijf op de hoogte en volg Rens

22 Januari 2010 | Portugal, Vila Real

De derde week is alweer bijna voorbij. Aan de ene kant lijkt het alsof ik gisteren nog thuis met Sanne op de bank zat, aan de andere kant is m'n appartementje hier inmiddels ook wel erg vertrouwd. De afgelopen week was 50%-week (voor de niet-atleten: dat is een week waarin je slechts de helft van je normale trainingsomvang doet) en dus wat meer tijd gehad voor andere zaken: Buurt verkennen, op terrasjes zitten, de was doen, afspreken met andere atleten en grote schoonmaak thuis. Dit laatste heeft me tot DE ontdekking van deze week (en misschien wel de hele maand) gebracht: Dit (toch al grote) balkon heeft nog een verdieping! En die andere verdieping is ook enorm! De coach vertelde dat dit jaar op trainingsstage 17 atleten meegaan, dus dat wordt een fantastische bbq hier.

Ohja, en voor degenen die denken: “Ja, leuk hoor, al die verhaaltjes. Maar nu wil ik wel eens gewoon even bijpraten”: Vrijdag, zondag (beide rond lunchtijd) en maandag (door de dag heen af en toe) kun je me gewoon op msn aanspreken en praat ik met een beetje geluk terug! (Pap, als je weer vergeten bent hoe dat werkt, vraag Sjoerd dan even ;))

Morgen rustdag. Nu doe ik hier sowieso al niet zoveel, en de afgelopen week al helemaal niet, maar morgen wordt een waar hoogstandje van activiteitsgebrek. Ik heb eerder deze week al uitvoerig gezocht naar de ultieme plek om niets te doen en denk deze te hebben gevonden in een strandtentje richting Monte Gordo, tien minuten fietsen hiervandaan (morgen dus 20 minuten, om vermoeidheid te voorkomen). Je zit daar behoorlijk dicht bij het water en ze hebben van die windschermen om het terras heen staan waardoor je zelfs bij bewolking al bijna wegsmelt. Een paar boeken en de cursus Portugees in de tas voor het geval er even geen aanspraak is en dan de hele dag niets anders doen dan af en toe de serveerster roepen om m'n glas bij te vullen en iets te eten te brengen. Hoop dat ze het goed vinden als ik een gat in m'n stoel maak, dan is er werkelijk geen enkele aanleiding meer om op te staan. Vanavond dus extra vroeg naar bed, zodat ik morgen vroeg kan beginnen met zo lang mogelijk niets doen.

Las vandaag dat er in Nederland op sommige plaatsen nog steeds sneeuwresten liggen, vervelend...

• 24 Januari 2010 - 12:11

Tim:

Ja echt vervelend joh die sneeuw... nog maar 4 weekjes en dan ben ik weg uit deze onzin:) kunnen we samen niks doen, hoop dat er dan nog een stoeltje over is waar geen gat in zit in dat strandtentje van je...

• 25 Januari 2010 - 17:41

Jacintha:

ha Rens,
    wil het een beetje vlotten met de studie Portugees? Ik heb een donkerbruin vermoeden welke woorden je al goed beheerst!! Hoe was het op jouw terrasje? Scheen de zon nog een beetje? Voor de verandering is het hier weer gaan sneeuwen in het weekend!
    Ciao!

• 27 Januari 2010 - 08:26

Jos:

zorg vooral dat je niet moe wordt. Die witte rommel hier wordt echt vervelend, maandag gestruikeld over 'n wit stoeprandje op 'n wit straatje en loop nu met een wit gipsbandje om m'n hand.
    Kijk nu of ik jouw zitrecord kan evenaren.
    Wel veel plezier gewenst vanuit de ene luie stoel naar de andere luie stoel.

• 27 Januari 2010 - 16:10

Mariska:

Renssss!
    Ik zit heel geboeid al je verhaaltjes te lezen en kwam tot mijn teleurstelling erachter dat dit al je laatste verhaaltje is, oftewel; ze zijn leuk! Leuk te lezen dat je het zo heerlijk hebt daar. Moet toegeven dat ik erg jaloers ben. Ennuh, mijn ticket naar Curacao is alweer geboekt, dus kom helaas niet bij je langs..

Wacht hooggespannen je verhaaltjes af!

Liefs Maris